Люко Дашвар "Мати все"

Сьогодні з моїх рук піде ще один імпульсивний, непересічний та захопливий роман "Мати все".
Його автором є Люко Дашвар - одна з найбільш популярних українських сучасних письменниць, про що свідчать її численні нагороди та любов читачів.
 Якщо Ви не читали Дашвар - то, мабуть, варто, бо її книги - це яскравий зразок сучасної української прогресивної прози.
 Щодо стилю Дашвар - він однозначно є і виключно - особливий. Це суміш жахливих почутттів, різкої зміни подій, імпульсивно та обдумано прийнятих рішень. Герої її романів - непересічні люди, хоча в той же момент, звичайні. Автор дуже глибоко описує емоції-відчуття-враження героїв  роману, що є трохи важким для психологічного сприйняття, проте водночас неможливо відірватись і книги читаються з неймовірною швидкістю, бо думки про розвиток та "повороти" подій у житті героїв насичують твої звичні будні і, якщо змиритись (сприйняти)  із жахливістю реалій, які описує  Люко Дашвар, то роман  читається з надзвичайним захопленням.




Отже, події роману "Мати все" розгортаються на теренах України, практично основна увага зосереджена на м. Києві. Автор  оповідає, про будні та свята династії славетних лікарів Вербицьких. Вдова лікаря Вербицького має дочку (практикуючого лікаря) та хворого сина, який живе у квартирі матері. Інесса Вербицька - глава сім'ї і точно знає, як потрібно жити та роздає вказівки іншим, не тільким підлеглим, а й близьким родичам. До чого призведе така диктаторська політика цієї жінки, чи житиме у спокої подружжя її дочки, чому здорову людину лікують, яких обертів набере життя цієї сім'ї, куди приведуть плани кожного з них?
На ці та багато інших, не менш цікавих питань Ви знайдете відповідь саме у цій книзі.
Головну увагу привертає суміш таких проблем: батьківство, життя дітей із дитбудинку,  місто та село (проблеми та злидні, які там побутують),  багаті та бідні, сучасна українська сім'я, подружня вірність та зрада і ще багато-багато проблем, які описують реалії сучасної України.

  "Мати все"-  не перший, мною прочитаний роман Люко Дарвар, який, до речі,складений відповідно до норм письма, та ще, як на мене, має дуже вдалу назву, але післясмак який він залишив - хочеться ще ... почитати роман цього автора та дозволити затягнути себе у вир непересічної української прози.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації