"Дороговкази, радіо та дощ"

Беру товстезного зошита і починаю писати… в навушниках лагідна для вух та душі музика…
не знаю чому я це роблю, інколи – для того, щоб відволіктись (споглядаючи незворушну красу природи, лишити це на папері), а інколи – щоб стало легше, навіть звільнитись таким чином від спогадів. А у цьому випадку – для того, щоб закарбувати у пам’яті приємні враження.
                У попередній публікації я писала, що наступною книгою, яку я читатиму буде щось відмінне від романтичних «Теплих…», і скажу впевнено це внутрішнє відчуття у виборі наступної книги не підвело. Це і справді була відмінний за тематикою, гостросюжетний з практично неочікуваним завершенням роман французького автора. Проте, бажання описувати цю книгу не виникло, оскільки вона навіває дещо меланхолічні настрої.
Натомість я розповім про більш "яскраву" книгу!  та, прочитання якої приносить задоволення, змушує зупинитись і задуматись на хвилинку… 
               Такою для мене стала нова збірка Надійки Гербіш «Дороговкази, радіо та дощ».

   В цій книжечці віртуозно описано речі, які зачіпають, мабуть, кожного з нас, але не ми  часто говоримо на подібні теми, або ж взагалі – мовчимо.
 Збірка оповідань є оригінальною за оформленням та читається на одному диханні, хоча, мабуть, ліпше прочитувати по оповіданню та лишати час на обдумування.  «Дороговкази, радіо та дощ» дещо відрізняється від знаних «Теплих історій до кави», оскільки має більш глибоке релігійне спрямування, вона про радощі материнства, звичайно про подорожі та дорогу, людей (яких просто любити та «тих, яких любити важче» ), про буденне і звичне та більш  значне і суттєве, про зону комфорту,  музику та багато-багато іншого). У цій збірці є дещо зі Святого Письмо та розуміння біблійних історій автором, а також внутрішню боротьбу, вибір та наші «за» та «проти».
                Закликаю Вас до прочитання цієї книжки – ви посміхатиметесь і отримаєте заряд здорової позитивної енергії, зрозумієте, що ви не одна людина, на перший погляд з дивними думками та «само ламаннями». 

    На закінчення додам, ця книга відрізняється від попередніх книжок Надійки Гербіш, адже є дещо глибшою, сміливішою та насправді приємно, що автор довіряє такі думки читачам) 

Коментарі

Популярні публікації