Кава з кардамоном


"Ніколи не відмовляйтесь від того, що дарує Вам радість, приносить щастя чи просто змушує посміхатись. Життя - складна річ. Проблем, розчарувань та неприємностей в ньому завжди буде достатньо. Але щоб вони остаточно не заполонили життя, потрібно цінувати та берегти кожен промінчик світла і позитиву."
                                                                                                        Олег Рой
  От так і живу: як тільки починаю читати подібні книги, то зразу у голові відкривається колорит подій, спогадій, інколи ненав'язливих думок, ідей та з'являється мотивація до нових звершень. Так, насправді такі книги мене і надихають!  Взагалі, щодо книг: намагаюсь щодня знайти вільний час щоб "поринути" у  інший світ, нову історію, бо коли починаю читати, то насправді:
  1.  вдволікаюсь від метушні;
  2.  створюю плани та розвиваю фантазію;
  3.  мрію)))
    головне - підібрати правильну книгу, яка створить відповідний настрій =)
 Зараз із справжнім захопленням читаю роман Йоанни Ягелло "Кава з кардамоном"


автор - польська письменниця, тому я не просто цікавлюсь життям головної героїні школярки, а ще й проводжу час у Варшаві, Кракові, Сероцьку, гуляю вулицями польських міст та Саським садом, проходжу мостом Понятовського і т. п.
    А ще інколи п'ю каву та дізнаюсь рецепти її приготування та різні чудернацькі назви), на зразок: "Горіхова спокуса", Шоколадна заборона", " "Ванільна роздума", "Малинова сонливість"! До речі, важлива деталь - для тих хто не любить каву, ця книга теж може бути цікавою, оскільки вона не перевантажена кофеїновою манією. Кави вдосталь, але ж і її в міру!
   Ну не могла обійти цю книгу стороною, а ще беручи до уваги той факт, що останнім часом у мене почалась книгоманія, а кава почала втрачати перші позиції - то було прийняте таке рішення: поєднати два захоплення...
 Отже, ця  книга про дівчинку на ім'я Лінка, яка закінчує школу, готується до вступних іспитів, фотографує та намагається розгадати сімейні таємниці. Автор достатньо добре розуміється на проблемах дівчинки такого віку, тому ця книга цікава.
 Мене розчарував україномовний  переклад цієї книги, бо деякі слова не літератуні і прямо таки ріжуть вухо. Але загальне враження про "Каву з кардамоном" позитивне, мотивує цілеспямованість дівчинки, прикрашають цей роман романтичні стосунки і тішить захоплення головної героїні фотографією (читаючи, хочеться самій взяти фотоапарат і гуляти, фотографуючи все, що миле оку).
Закінчення, було мною прогрозоване, проте епілог багатообіцяючий і залишив інтригу та викликав бажання  прочитати продовження "Кави з кардамоном", наступну книгу автора -"Шоколад з чилі")
   Смачного, Вам, читання!

Коментарі

Популярні публікації