«Щасливі люди читають книги та п’ють каву» Аньес Мартен-Люган

Коли вперше побачила цю книгу
зображення з  сайту yakaboo.ua
 видавнитцтва «Старого Лева» в голові промайнула думка – «ти маєш її прочитати!». А
 попередня думка привела ще й роздуми про те, «кого французька письменниця уявляє щасливими людьми?»
Так от – знайомтесь:
Головна героїня: Діана – жінка, яка втратила коханого та доньку у жахливій автокатастрофі, а саме -  про її життя після аварії. З перших сторінок задаєш собі питання «чи знайде вона стимул жити, чи «підніметься на ноги», чи створить нову себе?»
         У мене склалось неоднозначне ставлення до роману, через  спосіб життя головних героїв, оскільки вони дуже часто палять, цигарку за цигаркою, та п’
ють алкоголь. Я не засуджую категорично ці речі, проте у романі цього надмірно, що нав’язуэ і читачеві бажання запалити цигарку. Про смаки не сперечаються, але від мене – мінус не на користь автора.
         А загалом – книга цікава, бо вона про: вибір та право на нього, становлення себе, про почуття, та друзів і їх неоціненну підтримку.
Країни, описані у романі «Щасливі люди…»: Франція (зокрема Париж) та Ірландія (Марлані, Аранські острови), якщо бажаєте поринути у один з цих клаптиків на карті – сміливо беріть книгу до рук.
А що, на Вашу думку, роблять щасливі люди?
фото з сайту http://storage_01.startwish.ru
p. s. як на мене – вони кохають!
А думку Аньєс Мартен-Люган пропоную дізнатись через призму життя героїв роману «Щасливі люди читають книги та п’ють каву».

Коментарі

Популярні публікації