"Мелодія кави у тональності кардамону" Наталія Гурницька

привіт- привіт)
точніше, Христос Воскрес!
Вітаю Вас із світлим святом та початком травня, нового, неповторного, насиченого та багатообіціяючого місяця. поперджую зразу, що заглядатиму сюди з новими піблікаціями частіше, бо маю вдосталь вільного часу для творчості)
а ще, не затягуватиму і без того довгий вступ і скажу: так, дочитала, нарешті дочитала "Мелодію кави у тональності кардамону", тому зараз коротко про неї:

 Роман львівської письменниці привертає увагу до життя та любові однієї жінки на тлі подій, які відбуваються у Львові  у XIXст.

«Мелодія кави в тональності кардамону» - це емоційний вибух чуттєвості, старі листи у фухлядах, секрети, таємничі погляди та переживання, невідомість буття і  здогадки. Це історія одного кохання,  яке зародилось попри норми, які створило шляхетне товариство – це стосунки між одруженим паном та незаміжньою дівчиною - сиротою.  Цей твір, як на мене суто жіночий, оскільки  автор у ньому найбільше уваги привернула до емоцій дівчини, та яскраво описала думки-переживання  вагітної героїні,  народження дитини та емоції жінки, яка вперше стала матір’ю, а такий досвід найкраще розділить, або ж перейме тільки серце дівчини. 


Загалом, для мене книга читалась важко, бо думки часто повторюються і події не розвиваються. Сюжет  цікавий, проте доволі очікувана схема розвитку подій, деталі яких сам автор підкреслює  і не можливо не звернути на них увагу. Тому, і закінчення роману практично передбачуване.
У романі, тема кави  тісно переплітається з коханням, як насиченим, сміливим, рішучим почуттям; і як до цього гарячого напою додаєш такі спеції, які Тобі найбільше смакують, що автоматично перетворять його на улюблений, так і в нашому житті, ми вибираємо шлях з допомогою рішучих дій, або їх відсутності, що і створює нашу історію, історію кохання нашого життя.
Головні герої, яких описує Наталія Гурницька – відважна пара, оскільки  крокує за покликом серця і знаходить щастя.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні публікації