Пола Маклейн "Леді Африка"


"Африка - найкращі ліки.

Тут рвуться всі пута. Хіба вона колись розчаровувала вас? Я маю на увазі, ви колись думали, що це місце на вас тисне?
- Ніколи.
- Вона завжди нова. Завжди. По-різному розкривається, чи не так?"

Пола Маклейн - автор біографічного роману "Леді Африка. Жінка, яка підкорила небо" - твір про життя і працю Берил Маркам, яка торувала свій шлях. Жінку, яка здається, завжди знала, чого вона хоче і сміливо вирушала в дорогу.
Коли її питали про страх:
"- Це дуже небезпечно. Тебе, здається, ніколи ніщо не лякало, чи не так?
- Лякало.Я просто не дозволяла страхові себе зупиниити."
Красиво змальовано у романі Деніса, чоловіка, якого кохала Берил все своє життя. Пола Маклейн - безперечно знає, що таке кохання.

"Я відстала, милуючись легкими і вправними рухами Деніса. Надто вже гарно він володів своїм тілом, не маючи анікрихти сумніву у власній неперевершеності. Завжди знав, як стояти, куди подіти руки й ноги, як зробити потрібний рух - і здавалося, ніколи не мав сумнівів у собі й частині світу до якого вирушав. Я зрозуміла, що в ньому приваблює К."

Невідємно-важливою сюжетною лінією для мене стало поняття "воля" і родуми героїв на цей рахунок.
Щиро симпатизую головній героїні, яка має активну життєву позицію у її ставленні до проблем, випробувань і пліток. Вона вставала зранку і працювала до смерканку, і не зважала на думки і тим паче слухи інших людей, хоч і сама була в їх епіцентрі.

"Ніхто не може знати, що насправді відбувається з іншими людьми. Ось у чому правда. І це єдине, що ми можемо протиставити чуткам, коли вони починають з'являтися."

Чим займалась Берил? Вона тренувала коней, готувала їх до перегонів, а також стала жінкою, яка впереше перелетіла Атлантичний океан!  
Роман написай простою доступною мовою і чудово перекладений видавництвом "Наш формат".

Хороша книга і звісно варта прочитання.

Коментарі

Популярні публікації