Джоджо Мойєс «Дві зустрічі в Парижі»


Скажу зразу і відверто: не потрібно очікувати від цієї книги глибокого смислового наповнення. Історії, характеризуючи які можна сміливо ставити тег #жіноча література.
Легко, сміливо, романтично, чутливо, у стилі Джоджо Мойєс загалом, написана ця книга.
«
Дві зустрічі в Парижі» - друга творіння англійської письменниці Джоджо Мойєс, яке поновило мою бібліотеку.
Знаєш, читач, що випадково натрапив на мою сторінку, протягом останнього часув мене випала чудова нагода читати серйозну літературу, для так званої «роботи» (у найкращому значенні цього слова), тобто для того, щоб ціленапрямлено написати рецензії, згідно прочитаного.
У переліку справді вартих уваги, причаної мною літератури (за минулий рік): Анна Франк «Сховище», «Зародились ми Великої години. ОУН УПА», укладача Вахтанга Кіпіані та «Антант розправив плечі. Несуперечність» Айн РендЯ втомилась від серйозних творів і вирішила зробити паузу, читаючи щось невимушене.
Люблю розподіляти авторів, за країнами походження (проживання), для мене це важливо, адже на їх сприйняття світу впливає якраз і менталітет і традиції країни, у якій вони мешкають. Тому, коли роздумувала про відпочинок, а Парижідеальне для цього місце (чому б не поринути в мрію з головою?), навіть якщо мрія позичена)) ) згадала слова
Ернеста Хемінгуея, який писав: «Если тебе повезло и ты в молодости жил в Париже, то, где бы ты ни был потом, он до конца дней твоих останется с тобой, потому что Париж — это праздник, который всегда с тобой.» як та мене, - то цитата з таким наповненням і є лейтмотивом до «Двох зустрічей в Парижі».
Про сюжет: перша історія, про життя двох пар під час медового місяця. Історії, про переживання та перші сварки у житті щойно одружених, про «життя після…», і сумніви і, звичайно, - кохання.
Друга історія «Одна в Парижі» - про авантюрний уік-енд молодої дівчини в Парижі, (сподобалась мені більше, хм, можливо, тому, що вона нагадує мені мене ж). Джоджо Моєс дуже вдало помічає: «найцікавіші історіїпро людей, які здатні прийняти рішення», і не можу з нею не погодитись!
Обидва оповідання читаються на одному диханні і сподобаються виключно жінкам.
p. s. попереду, у мене книга Джоджо Моєйєс «Дівчина, яку ти покинув».

p. s. s. А на завершення, насмілюсь залишити порадучитайте різноманітне, відкривайте нові імена, творіть, знаходьте улюбену прозу та раніше нечитану поезію, творіть)


Коментарі

Популярні публікації