Джоджо Мойєс "До зустрічі з тобою"


«Вона ще навіть не усвідомлює того, що для неї вже все змінилося. 
Тут вона більше не залишиться…
У ній було щось нове, нові знання, нові речі, які вона бачила, місця, у яких вона побувала. Нарешті їй відкрилися нові обрії»
(с) Джоджо Мойєс
Роман Джоджо Мойєс «До зустрічі з тобою» охарактеризую тільки так - скандально-непересічний, романтичний та стриманий, виважений та сміливий.
            Суміш двох абсолютно різних життєвих історій чоловіка та жінки.
            Він – 35-ти річний квадриплегік Вілл,  який до автокатастрофи, у всіх сенсах, був  успішним громадянином з надзвичайною кар’єрою і дівчиною. Його життя було наповнене подорожами, розвагами та різноманітними відчуттями. Ця людина точно знала, що хоче від життя і як це взяти.
Вона – 27-ти семилітня незаміжня дівчина, яка довгий час працювала в кафе (практично сім років), поки заклад не закрили – внаслідок цього Луїза(Лу) змушена шукати нову роботу. Дівчину вважають дивачкою, навіть у виборі свого одягу – вона відрізняється від інших. Луїза внаслідок фінансових сімейних проблем вимушена працювати. І єдина адекватна вакансія – це доглядальниця для інваліда.
Тут зустрічаються він і вона. Спочатку їм було важко, проте ніколи – нудно.
У книзі найбільш яскраво, на мою думку, описана тема життя, Вілл – має  6-ть місяців, які визначив собі сам,  після чого збирається закінчити з допомогою евтаназії. Лу всіма своїми силами намагається повернути його до життя. Вона придумує та шукає різноманітні заняття, які можна робити інваліду. І намагається звузити рамки неможливого, наповнивши життя можливим, – дівчина організовує поїздку на кінні перегони, в театр, у міський замок, шукає програми, з допомогою яких Вілл міг друкувати, без сторонньої допомоги, дівчина навіть танцює з ним. ЇЇ енергія безумовно заряджає, а події, які вона втілила в життя, попри всі зусилля – неможливо переоцінити.  Чи вийде в неї повернути Вілла?
У книзі «До зустрічі з тобою» про те, як люди можуть змінити одне одного, тут безліч аргументів на користь життя, заради нового, заради вражень, заради кохання…Кохання, яке зароджується та інсує, попри всі умовності, навіть –ні, всупереч здоровому глузду та,здавалося б, нездоланним перепонам.
Неможливо не перейнятись історією цих двох, сюжет складений таким чином, що інтрига не покидає, взагалі. Загалом  рекомендую!
Також приємно здивув український переклад, по-моєму, чудово, що все більше й більше з'являється бестселлерів рідною мовою.





Коментарі

Популярні публікації