Cни із Зелених Дахів...

   Повіє легений вітерець, який принесе спогади про весну, дитинство, безтуртотні дні...
Останній тиждень я "супроводжувала" дівчинку-сироту Енн, яка прибула у канадське містечко до своєї нової сім'ї. Дорогою до нового дому вона насолоджується побаченим і дає назви для цих місць:  Білий Шлях Зачудування, Озеро Осяйних Вод, Стежина Закоханих та ін.


 Перше випробування, яке спіткне життєрадісну Енн - це жахливе непорозуміння, яке виникло через те, що у Зелені Дахи мав прибути хлопчик - помічник, а не дівчинка, не вона.
 Проте цю проблему вирішено, дівчинка залишиться жити тут і книга саме про майбутні події, які виникатимуть у житті опікунів дівчинки (Метью та Марілли) та Енн,  безкінечні розмови дічинки, вибрики, процес виховання, перших друзів, школу та багато-багато кумедних моментів, які стаються з дітьми, коли вони дорослішають.
 Люсі-Мод Монтгомері (автор книги)  у романі "Сни із Зелених Дахів" описує життя дівчинки з рудим волоссям з 11-річного віку до 16 років. Етап дорослішання, становлення нової особистості, емоційної, мрійливої, справжньої і розумної Енн.
 "Сни із Зелений Дахів"  перша книга із циклу 8-ми книг автора.
Непередбачувані та смішні ситуації виникають в житті дівчинки: то вона пече "заспокійливий пиріг", то через свою гостинність споює найкращу подругу, то ламає дошку об голову однокласника і т. п.
 Як на мене, то "Сни із Зелених Дахів" - та книга, яку не можна відкласти недочитавши, вона "тепла", спокійна, "легка" з тонким гумором і просто щира!

Коментарі

Популярні публікації